بهینه سازی متغیرهای جوشکاری آلیاژ کاپر نیکل c70600 به روش قوس تنگستن
پایان نامه
- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی - دانشکده مهندسی مکانیک
- نویسنده حسین بیات ترک
- استاد راهنما مهدی ملکان محمد رنجبران
- سال انتشار 1392
چکیده
استفاده از آلیاژ کاپرنیکل برای سرویس های آب آتش نشانی پروژه های پالایشگاهی به واسطه اهمیت مقاومت در برابر خوردگی و عدم ایجاد رسوب های بیولوژیکی جاری می باشد. در این پژوهش سعی گردید با تحلیل متالورژی جوشکاری روی یکی از انواع پرکاربرد این آلیاژها به شماره uns c70600، راهکارهای علمی و اجرایی بهینه سازی متغیرهای جوشکاری در راستای کاهش میزان مک و تخلخل بررسی گردد. با ثابت نگه داشتن فلز پرکننده، نوع گاز محافظ، جوشکار و شرایط مختلف جوشکاری، اثر تغییر پارامترهای موثر مانند حرارت ورودی، نرخ جریان گاز محافظ و اثر سرعت وزش باد روی وضعیت جوش حاصله با انجام آزمون پرتونگاری بررسی و حالت بهینه متغیرهای جوشکاری مشخص شد. با انجام آزمون های مخرب و بررسی های ریزساختاری تکمیلی اطمینان از وضعیت و کیفیت جوش های مربوطه نیز حاصل گردید. نتایج نشان دهنده این است که بهترین وضعیت ممکن از نظر میزان مک و تخلخل برای محدودهی حرارت ورودی از 2/10 تا 3/11 کیلو ژول بر سانتیمتر است. با کاهش حرارت ورودی بیش از 2/9 کیلو ژول بر سانتیمتر امکان جوشکاری سالم به دلیل ایجاد عیوب ذوبی کمتر شده و با افزایش بیش از 2/17 واحد نیز عملاً امکان تأمین پایداری قوس وجود نداشته و جوشکاری امکان پذیر نیست. نرخ مناسب جریان گاز محافظ 6 لیتر بر دقیقه تعیین گردید. با کاهش بیش از 3 واحد، عدم پایداری قوس و عدم حفاظت از حوضچه جوش مانع از قابلیت جوشکاری می گردد. افزایش جریان گاز محافظ از میزان 18 واحد باعث ایجاد تلاطم مذاب و در نتیجه افزایش میزان تخلخل تا 5/16 درصد می گردد. با افزایش سرعت باد از 3 تا 10 کیلومتر بر ساعت نیز میزان تخلخل از 4/1 تا 6/7 درصد افزایش می یابد. نتایج آزمون کشش در محدوده متغیرهای فوق نشان دهنده ی دستیابی به استحکام نهایی 312 مگاپاسکال در بهترین حالت ممکن است و با فاصله گرفتن از محدوده های توصیه شده این استحکام می تواند تا 216 مگاپاسکال کاهش یابد. با رعایت محدوده متغیرهای جوشکاری در دامنههای توصیه شده و تنظیم طول قوس به اندازه ی 1 میلیمتر نیز مشاهده گردید که میزان تخلخل جوش به 23/0 درصد کاهش می یابد.
منابع مشابه
بهینه سازی پارامترهای جوشکاری قوس تنگستن - گاز آلومینیوم 5251 به روش تاگوچی
در این تحقیق ورق آلیاژ آلومینیوم aa5251 به ضخامت 5/3 میلی متر، توسط فرآیند جوشکاری قوس تنگستن-گاز، با استفاده از جریان متناوب و با فلز پرکننده یer5356 جوشکاری شد. پارامترهای قطر تنگستن، فرکانس، درصد سیکل مثبت و جریان تغییر داده شد. قطر تنگستن دارای دو سطح و سه پارامتر دیگر دارای سه سطح بود. نمونه های جوش از لحاظ خواص ظاهری، خواص مکانیکی و خواص خوردگی مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمون ظاهری شامل ع...
15 صفحه اولبررسی ترک ناشی از عملیات حرارتی بعد از جوشکاری (PWHT) سوپر آلیاژ پایه نیکل 520 UDIMET در روش جوشکاری برقی با تنگستن و گاز محافظ (GTAW)
-
متن کاملبررسی ترک ناشی از عملیات خرارتی بعد از جوشکاری (PWHT) سوپر آلیاژ پایه نیکل 520 UDIMET در روش جوشکاری برقی با تنگستن و گاز محافظ (GTAW)
-
متن کاملبررسی ترک ناشی از عملیات حرارتی بعد از جوشکاری (PWHT) شوپر آلیاژ پایه نیکل 520 UDIMET در روش جوشکاری برقی با تنگستن و گاز محافظ (GTAW)
-
متن کاملارزیابی خواص مکانیکی نانوکامپوزیت Al/WC ایجاد شده بر آلیاژ Al6061 به روش جوشکاری قوسی تنگستن-گاز
در این تحقیق از فرآیند جوشکاری قوسی تنگستن-گاز جهت ایجاد لایه کامپوزیت آلومینیم-کاربید تنگستن بر زیر لایه Al6061 استفاده گردید و خواص مکانیکی آن با توجه به ریزساختار ایجاد شده مورد بررسی قرار گرفت. برای نمونهها جوشکاری با جریانهای مختلف 155 و 165 آمپر ایجاد گردید. بررسیهای ریزساختاری، سختیسنجی و تست سایش روی نمونهها انجام شد و ارتباط بین دادهها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اع...
متن کاملمنابع من
با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید
ذخیره در منابع من قبلا به منابع من ذحیره شده{@ msg_add @}
نوع سند: پایان نامه
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی - دانشکده مهندسی مکانیک
کلمات کلیدی
میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com
copyright © 2015-2023