دلاله المکان فی شعر محمود درویش ( 1999م- 2005 م )
پایان نامه
- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه الزهراء - دانشکده ادبیات، زبانهای خارجی و تاریخ
- نویسنده فاطمه شیرزاده طاقانکی
- استاد راهنما رقیه رستم پور ملکی
- تعداد صفحات: ۱۵ صفحه ی اول
- سال انتشار 1390
چکیده
عنوان پایان نامه : دلالت های مکانی در شعر محمود درویش ( 2005 م – 1999 م ) از بارزترین عناصر متون شعری به خصوص در اشعار فلسطین، مکان است چراکه برای فلسطینیان مکان به منزله ی هویت آنان است و با اشغال آن گویی هویت خود را از دست داده اند . از میان شاعران فلسطینی محمود درویش کسی است که در آغاز دهه ی شصت پا به دنیای شعر گذاشت و انواع مکان را در اشعارش به کاربرده و در بیشتر اشعارش مکان همچون شاخصی است که دیگر حوادث درون شعر به دور آن می چرخند . ضرورت انتخاب موضوع : اهمیت مکان نزد شعرای فلسطینی به خصوص محمود درویش / عدم بررسی مکان در اشعار جدید محمود درویش و بلکه عدم انجام پژوهش به شکل کافی برروی این اشعار ( سریر الغریبه 1999م، جداریه 1999م، حاله حصار 2002م، لاتعتذر عما فعلت 2004م و کزهر اللوز او ابعد 2005 ). محورهای پژوهش : ا- نگاهی کلی به مکان 2- زندگی و ادب محمود درویش 3- مکان در شعر محمود درویش ( 2005م- 1999م ) اهداف پژوهش : تطبیق مکان در شعر محمود درویش / بررسی میزان اهمیت مکان در اشعار درویش / بررسی انواع مکان در اشعار وی / بررسی اشعار جدید درویش و ویژگیهای آن و بررسی تفاوت روند شعری وی در اشعار کنونی . درویش به مکان اهمیت ویژه ای داده به خصوص در کتاب لاتعتذر عمافعلت که در سال 2004 سروده / وی مکان را گاهی به شکل رمزی و گاهی در معنای واقعی خود به کار برده / تغییر روند شعری درویش از شعر سیاسی با صراحت در کلام به سیاست شعر با کلامی رمزگونه موجب شده کمتر شاهد نام اماکن فلسطینی در اشعارش باشیم / شاعر انواع مکان را اعم از اجتماعی و تاریخی و طبیعی در اشعارش به کار برده است . روش بحث : وصفی – تحلیلی است در فصل اول و دوم روش وصفی است و در فصل سوم روش تحلیلی را افزون بر آمار به کار بردیم .
منابع مشابه
إستدعاء شخصیات الشعراء فی شعر محمود درویش
للتراث أهمیة بالغة فی الشعر الحدیث و استلهامه ظاهرة بارزة عند الشعراء المعاصرین. للتراث مصادر متنوعة، و التراث الأدبی من أغنی المصادر التراثیة التی یلجأ إلیها الشعراء، و هو نفسه یشمل علی عدة عناصر إحداها شخصیات الشعراء، و هی من أهم عناصر التراث الأدبی بما تحمل من دلالات شتی و طاقات إیحائیة. و تهدف هذه المقالة إلی دراسة شخصیات الشعراء المستدعاة عند محمود درویش؛ و نری من خلال دراستنا أنه یستدعی م...
متن کاملالتراث الغزلی فی شعر محمود درویش و قیصر امین پور
الغزل بو صفه غرضا فی الادب العربی و نمطا فی الادب الفارسی یتشابک فی هذین الادبین بسائر الاغراض منها المقاومه فی فلسطین و الحرب فی ایران فیبعث شذا الحب بلغته الناعمه علی الروعه و الجمال الفنی فی شعر کل من محمود درویش و قیصر امین پور. فیستسیغ المقاتل و المتلقی الابیات هذه فی ساحه الحرب و غیرها.
متن کاملمنابع من
با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید
ذخیره در منابع من قبلا به منابع من ذحیره شده{@ msg_add @}
نوع سند: پایان نامه
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه الزهراء - دانشکده ادبیات، زبانهای خارجی و تاریخ
کلمات کلیدی
میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com
copyright © 2015-2023