گزارش زنبور Anagyrus novickyi (Hym.: Encyrtidae)، پارازیتویید شپشک آردآلود توت، Pseudococcus comstocki از ایران

Authors

  • حسین لطفعلی زاده بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان‌شرقی، تبریز
  • نیر جعفری گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه ارومیه
Abstract:

به‌‌منظور مطالعه‌ی دشمنان طبیعی شپشک آردآلود توت Pseudococcus comstocki (Kuwana) (Hem.: Pseudococcidae)، نمونه‌برداری‌هایی در شهرستان تبریز (استان آذربایجان شرقی) انجام گرفت. در این تحقیق یک گونه زنبور پارازیتویید از خانواده‌ی Encyrtidae جمع‌آوری و تحت عنوان Anagyrus novickyi (Hoffer)  شناسایی گردید. این گونه برای نخستین‌بار از ایران گزارش می‌شود.  

Upgrade to premium to download articles

Sign up to access the full text

Already have an account?login

similar resources

گزارش زنبور anagyrus novickyi (hym.: encyrtidae)، پارازیتویید شپشک آردآلود توت، pseudococcus comstocki از ایران

به منظور مطالعه ی دشمنان طبیعی شپشک آردآلود توت pseudococcus comstocki (kuwana) (hem.: pseudococcidae)، نمونه برداری هایی در شهرستان تبریز (استان آذربایجان شرقی) انجام گرفت. در این تحقیق یک گونه زنبور پارازیتویید از خانواده ی encyrtidae جمع آوری و تحت عنوان anagyrus novickyi (hoffer)  شناسایی گردید. این گونه برای نخستین بار از ایران گزارش می شود.

full text

ویژگی های زیستی زنبور پارازیتویید Anagyrus mirzai (Hym., Encyrtidae) روی شپشک آردآلود جنوب Nipaecoccus viridis (Hem., Pseudococcidae)

شپشک آرد­آلود جنوب Nipaecoccus viridis (Newstead)  از آفات مهم مرکبات و بسیاری از گیاهان زراعی و غیرزراعی در نواحی گرمسیری و نیمه­ گرمسیری جهان است. در تحقیق حاضر برخی پارامترهای زیستی شامل طول دوره رشدی، طول عمر، ظرفیت تولیدمثلی و نسبت جنسی زنبور پارازیتوییدAnagyrus mirzai Agarwal & Alam, 1959 (Hym., Encyrtidae) روی پوره­ های سن سوم (18روزه) و شپشک­ های ماده جوان (24 روزه) شپشک آردآلود جنوب در...

full text

دشمنان طبیعی شپشک آردآلود Pseudococcus comstocki (Hem.: Pseudococcidae) آفت مهم درختان توت در تبریز

شپشک آردآلود توت، Pseudococcus comstocki (Kuwana)، یکی از آفات پلی‌فاژ در دنیا و ایران است که در بررسی‌های اخیر آلودگی درختان توت به این آفت در شهرستان تبریز نیز مشاهده گردید. جمعیت این آفت توسط دشمنان طبیعی متعددی مورد حمله قرار می‌گیرد. در بررسی دشمنان طبیعی این شپشک طی سال‎‏های 1391- 1392 در مجموع 9 گونه زنبور پارازیتویید، هیپرپارازیتویید و شکارگر مرتبط با آن جمع‌آوری و شناسایی شد که نتایج آ...

full text

My Resources

Save resource for easier access later

Save to my library Already added to my library

{@ msg_add @}


Journal title

volume 2  issue 1

pages  91- 94

publication date 2014-05-22

By following a journal you will be notified via email when a new issue of this journal is published.

Hosted on Doprax cloud platform doprax.com

copyright © 2015-2023