مقایسۀ اختلال صداهای گفتاری در کودکان عقب‌ماندۀ آموزش‌پذیر فارس زبان و عرب_فارس زبان

Authors

  • حسن خرم‌شاهی گروه گفتار و زبان، دانشکدۀ توان‌بخشی، مرکز تحقیقات توان‌بخشی عضلانی اسکلتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران.
  • سید محمود لطیفی گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکدة بهداشت، مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.
  • فرزانه عربعلی آموزش و پرورش استثنایی شهرستان اهواز، اهواز، ایران.
Abstract:

زمینه و هدف: کودکان مبتلا به اختلال صداهای گفتاری ((Speech Sound Disorders عمده­ترین گروه از مراجعه­کننده به آسیب­شناسان گفتار و زبان را تشکیل می­دهند. هدف از این مطالعه، مقایسۀ اختلال در صداهای گفتاری در کودکان عقب ماندۀ آموزش­پذیر فارس زبان و عرب_فارس زبان است. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی بود. تعداد افراد شرکت­کننده 354 نفر بود. 142 نفر تک­زبانه بودند و 212 نفر دو زبانه عرب_فارس زبان بودند. سن شرکت­کنندگان در پژوهش بین 5 تا 10 سال بود. این پژوهش فقط در جنس مذکر انجام شد. از آزمون­های رسمی و غیر رسمی در تشخیص اختلال صداهای گفتاری استفاده شد. یافته­ها با استفاده از نسخۀ 18 نرم­افزار آماری SPSS آنالیز شد. مقایسۀ اختلال در دو گروه تک­زبانه و دو زبانه با آزمون کای اسکوئر انجام شد. یافته­ها: شیوع اختلال در صداهای گفتاری در کودکان عقب­ماندۀ ذهنی تک­زبانۀ 43 درصد و در دو زبانه­ها 9/17 بود. 0001/0= pبود. یافت­ها ارتباط معناداری بین اختلال در صداهای گفتاری و دو زبانگی نشان داد.  نتیجه­گیری: یافته­ها در مقایسه با متون مشخص کرد که اختلال در صداهای گفتاری در کودکان عقب­ماندۀ ذهنی نسبت به کودکان سالم شیوع بالاتری داشت. هم­چنین این اختلال در کودکان تک­زبانه شایع­تر بود و این اثر مثبت دو زبانگی را بر روی اختلال در صداهای گفتاری در کودکان عقب­ماندۀ ذهنی نشان داد.  

Upgrade to premium to download articles

Sign up to access the full text

Already have an account?login

similar resources

بررسی ترمیم‌های گفتاری در زبان فارسی

  ترمیم، یکی از پدیده‌های رایج در مکالمات روزمره همه زبان‌ها و از جمله زبان فارسی است. ترمیم جایگزینی است برای گفتار تولید شده قبلی که گوینده یا فرد دیگری در گفتگو بیان می­کند. مطالعه ترمیم، بخشی از حوزه مکالمه کاوی است که گفتگو‌های روزمره را در قالب داده­های صوتی و تصویری مطالعه می­کند. پژوهش حاضر به دنبال مشخص کردن انواع ترمیم‌ها و جایگاه آنها در توالی نوبت­ها در گفتگوهای تلویزیونی زبان فارسی...

full text

تأثیر به کار گیری متون شنیداری بر مهارت گفتاری زبان آموزان ایرانی زبان انگلیسی

   پژوهش حاضر به بررسی تأثیر به کارگیری متون شنیداری (شفاهی) بر مهارت گفتاری زبان آموزان ایرانی زبان انگلیسی می پردازد. روش پژوهش از نوع شبه تجربی و طرح پیش آزمون- پس آزمون است. جامعه آماری این پژوهش شامل 150 دانشجوی مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن می باشد. نمونه آماری پژوهش شامل 60 ترجمه آموز کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن می باشد که از طریق آز...

full text

My Resources

Save resource for easier access later

Save to my library Already added to my library

{@ msg_add @}


Journal title

volume 14  issue 1

pages  51- 56

publication date 2015-03-21

By following a journal you will be notified via email when a new issue of this journal is published.

Hosted on Doprax cloud platform doprax.com

copyright © 2015-2023