مراحل تربیت از دیدگاه قرآن، سنت و علم روانشناسی

Authors

  • حیدر نژاد, طاهره
  • فرزندوحی, جمال
Abstract:

چکیده تربیت یکی از مقاصد وجودی انسان و امری ضروری برای حیات جامعه است که درجه­ رشد و تحول هر جامعه را نشان می­دهد؛ اما از آنجایی که شرایط و ویژگی­های تربیتی در مراحل مختلف زندگی کاملاً متفاوت است و به میزان رشد و کیفیت هر مرحله بستگی دارد از این جهت بحث از مراحل تربیت از اهمیت خاصی برخوردار است. در نگارش این مقاله، سعی شده است ابتدا مقدمات لازم یعنی، تعریف دو مفهوم اساسی مقاله، مرحله و تربیت فراهم گردد، آنگاه بر پایه­ این مقدمات مراحل تربیت را از دو نظر که یکی مربوط به قبل از تولد (مرحله جنینی) و دیگری مربوط به بعد از تولد (مراحل کودکی، نوجوانی و...) است به تصویر کشانده شود. ضمن بررسی مراحل گوناگون تربیت، این نتیجه حاصل شد که اگر به فرایند تربیت که امری پیوسته و همیشگی است، از دوران کودکی و حتی پیش از آن توجه شود، بر سایر مراحل تربیت اثر می­گذارد و تأکید آموزه‏های دینی و روان‏شناسی بر دوران کودکی، به این معنا نیست که جریان تربیت انسان، تنها محدود به این دوره است، بلکه پرورش و تربیت انسان در سراسر عمر او تداوم دارد و امکان تحول و سازندگی نیز همواره وجود دارد. این مقاله به روش کتابخانه­ای با رویکرد تحلیلی و با بهره گیری از کتب تفسیری، تربیتی و روان شناسی ارائه شده است.  

Upgrade to premium to download articles

Sign up to access the full text

Already have an account?login

similar resources

تربیت کودک از دیدگاه قرآن، سنت و روانشناسی

تربیت کودک از دیدگاه قرآن و سنت و روانشناسی موضوعی است که مورد تحقیق قرار گرفته است و سعی شده که تا حد امکان ابعاد مختلف تربیت کودک به صورت سنجش و مقایسه از دیدگاه روانشناسی و اسلامی مورد پژوهش قرار گیرد.

15 صفحه اول

علم امام از دیدگاه قرآن و سنت

در این رساله به گستره علم امام که شامل علم الکتاب، احکام و مسائل اعتقادی، غیب، جمیع کتب نازله، علم گذشته و آینده، زمان مرگ و پیشامدهای ناگوار، زبان همه موجودات، علم انبیاء می شود پرداخته است وسپس خاستگاه، و ویژگی های علم امام از نظر قرآن و حدیث بحث شده است.

15 صفحه اول

توبه از دیدگاه قرآن و سنت

توبه عبارت است از بازگشت همراه با پشیمانی به سوی خدا و دوری از گناه و عزم بر عدم بازگشت به آن و نیز طلب مغفرت از خداوند و سعی و تلاش بر جبران گذشته. از مشتقات و الفاظ مرتبط و هم­‌خانواده با آن، 28 کلمه در قرآن آمده است و احادیث فراوانی نیز در همین رابطه روایت شده که جدا از اهمیت ویژه آن، فرصتی اعطا شده به مجرم است، تا از رفتار خود پشیمان گشته و راه اصلاح در پیش گیرد. توبه آثار اخروی از...

full text

بررسی نقش بازی در تربیت کودک از دیدگاه قرآن و سنت معصومین (ع)

یکی از اثرات بازی تقویت جسم است که در قرآن نیز نیرومندی جسمانی به عنوان یک امتیاز به شمار رفته است. ائمه معصومین (ع) نیز انجام بازی‌های رزمی و استقامتی را برای تقویت جسم مفید دانسته‌اند. تربیت عقلانی نیز از منظر قرآن و ائمه (ع) جایگاه والایی دارد. بنابراین از دوره کودکی باید به این امر توجه نمود. ارتباط کودک با اسباب بازی‌های متنوع، طبیعت، محیط و موجودات گوناگون در تربیت عقلانی کودک نقش بسزایی ...

full text

My Resources

Save resource for easier access later

Save to my library Already added to my library

{@ msg_add @}


Journal title

volume 5  issue None

pages  0- 0

publication date 2013-09

By following a journal you will be notified via email when a new issue of this journal is published.

Keywords

No Keywords

Hosted on Doprax cloud platform doprax.com

copyright © 2015-2023