ریشهیابی نزاعهای دستهجمعی بین چند نسل (مورد مطالعه: جامعه روستایی امامزاده عبدالله (علیهاسلام) از توابع شهرستان هندیجان- استان خوزستان)
Authors
Abstract:
نزاع دستهجمعی در جامعه از جمله مسائلی است که میتواند آرامش و امنیت و درنتیجه کیفیت زندگی مردم را به خطر اندازد. در پژوهش حاضر مسئلهی اصلی پژوهشگران مطالعه ریشههای نزاعهای دستهجمعی بین چند نسل در روستای امامزاده عبدالله(علیهالسلام) است که در محدوده سیاسی بخش مرکزی شهرستان هندیجان از توابع استان خوزستان قرار دارد. پژوهشگران در این پژوهش از روش کیفی برای دستیابی به اهداف اساسی پژوهش بهره بردهاند. پژوهشگران بهمنظور گردآوری دادهها از تکنیکهایی همچون مصاحبه و مشاهده سود جستهاند. تجزیهوتحلیل دادهها با تکنیک تحلیل تماتیک صورت گرفته است. نگارندگان با دو گروه 6 نفره و 3 نفره مصاحبه کردهاند. همچنین با 5 نفر به صورت فردی مصاحبه کیفی انجام دادهاند. یافتههای پژوهش نشان میدهند آنچه به عنوان عوامل اقتصادی بین سه نسل زمینهساز نزاع شده، در نسل اول و دوم نزاع بر سر جای کاه خرمن، آب چاه، خوردن محصول توسط احشام و در نسل سوم نزاع بر سر چاه نفت، زمین کشارزی و حقوق مالکیت بوده است. از جمله عوامل فرهنگی که در بین سه نسل زمینهی نزاع را بهوجود آورده است طایفهگرایی، تعصب طایفهای و نادیده گرفتن عرف بوده است. منتهی در نسل سوم نزاع بر سر تعصب طایفهای نسبت به نسل اول و دوم کمتر شده است. نتایج حاکی از آن است که نبود تعریف دقیق و روشن از حقوق مالکیت باعث شده است که بین نسل اول و سوم در بعد اقتصادی شاهد افزایش نزاع باشیم. همچنین متفاوت بودن ارزشهای اجتماعی نسل اول و سوم در بعد فرهنگی باعث بروز اختلافات شده است. از جمله راهکار برای کاهش نزاع در روستا ایجاد مراکز مشاوره و افزایش آگاهی از آسیبهای اجتماعی و حقوقی ناشی از وقوع آن است.
similar resources
تحلیل آثار اجتماعیاقتصادی صنعت پتروشیمی قائد بصیر بر نواحی روستایی (مورد مطالعه: روستاهای امامزاده ابراهیم و سعیدآباد از توابع شهرستان گلپایگان)
صنعتی شدن روستا به عنوان اهرمی پویا برای توسعه روستایی معرفی شده است و توزیع درآمد، متنوع ساختن اقتصاد روستایی و کاهش نابرابریهای اجتماعیاقتصادی، از اهداف اولیه آن محسوب میشود. اغلب پژوهشها درباره آثار صنعتیشدن مناطق روستایی دو ویژگی عمده دارند: اول کمیگرا هستند، دوم بیشتر آثار اقتصادی (اشتغال و درآمد) را بررسی کردهاند. در حالی که علاوه بر ارزیابی آثار اقتصادی صنعت در روستا، باید تأثیرات...
full textبررسی چالشهای دهیاران در مدیریت نوین روستایی مورد مطالعه: دهیاران شهرستان اسکو از توابع استان آذربایجان شرقی
این مقاله فاقد چکیده میباشد.
full textMy Resources
Journal title
volume 12 issue 2
pages 293- 312
publication date 2019-09-23
By following a journal you will be notified via email when a new issue of this journal is published.
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023