تولید فیتونیوزوم به عنوان سیستم لیپیدی جدید برای ریزپوشانی عصاره ساقه انگور
Authors
Abstract:
عصارههای گیاهی حاوی مواد غذا- دارو و ترکیبات فنلی بوده اما پایداری پایین و جذب اندکی دارند. نیوزومها از سورفاکتانتهای غیریونی تشکیل شده و دارای پایداری شیمیایی و دسترسی زیستی و جذب سلولی بالاتر در بین بقیه حاملهای لیپیدی میباشند. در این پژوهش به تولید و شناسایی خصوصیات فیتونیوزومهای حاوی عصاره ساقه انگور به روش هیدراسیون لایه نازک با کمی اصلاح، پرداخته شده است. از روش سطح پاسخ و طرح باکس-بنکن با سه متغیر مستقل در سه سطح برای بهینه سازی تولید نیوزومها و بررسی سه متغیر وابسته، استفاده شد. تعادل آبدوستی- چربیدوستی(HLB) در محدوده 10-6، نسبت فیتواسترول به سورفاکتانتها بین 10 تا 20 درصد و مقدار عصاره به میزان 5 میلیگرم تا 15 میلیگرم، به عنوان متغییرهای فرمولاسیون انتخاب شدند. بر اساس یافتههای تحقیق، غلظت عصاره مهمترین پارامتر موثر بر درصد ریزپوشانی و شاخص پراکندگی بوده و HLB مهمترین فاکتور در اندازه ذرات میباشد. فرمولاسیون بهینه فیتونیوزوم اندازه ذرات 173 نانومتر، کارایی درون پوشانی 72 درصد و شاخص پراکندگی 32/0 را نشان داد. قبل از درونپوشانی، ساقههای انگور خشکشده به روش استخراج سبز عصارهگیری شده و ترکیبات مهم پلیفنولی آن توسط دستگاه LC-MS/MS شناسایی شد. نتایج نشان داد که، فیتونیوزوم میتواند به عنوان نانوحاملی جدید و ارزان قیمت برای انکپسولاسیون ترکیبات زیست فعال در صنعت غذا مورد استفاده قرار بکیرد.
similar resources
کاربرد و خصوصیات نانو ذرات لیپیدی جامد و حامل های لیپیدی نانو ساختار به عنوان سیستم های حامل دارو
Nowadays solid lipid nanoparticles (SLN) and nanostructured lipid carriers (NLC) have been investigated as carrier systems for many applications. SLNs consist of pure solid lipids, while NLCs are made of a solid matrix that entraps liquid lipid nano-compartments. These systems revealed several advantages compared to other colloidal carrier systems. They provide a controlled drug release and an ...
full textگزارش Rosularia subspicata به عنوان گونهای جدید برای ایران
گونه Rosularia Subspicata که از استانهای خراسان و گرگان جمعآوری گردیده به عنوان گزارش جدیدی برای فلور ایران ذکر میگردد. این گونه در بین سایر گونههای شناخته شده جنس برای ایران با داشتن گلآذین سنبله مانند و یا خوشههای باریک پوشیده از کرکهای غدهای مشخص میگردد. نزدیکترین گونه به گونه مذکور R. paniculata است که دارای گلآذین خوشهای پهن و کاملاً بدون کرک است.
full textگزارش Cyperusimbricatus به عنوان گونهای جدید برای ایران
گزارش Cyperusimbricatus که از آستارا (گیلان) توسط دلقندی جمعآوری گردیده بود، به عنوان گونه جدید برای ایران معرفی میشود.
full textگزارش Lindenbergia indica به عنوان گونه جدید برای ایران
گونه Lindenbergia indica جزو نمونههای موجود در هرباریوم ایران که از بلوچستان جمعآوری گردیده به عنوان گونه جدید برای فلور ایران گزارش میشود.
full textگونه .Crucianella angustifolia L به عنوان گونه جدید برای ایران
گونه Crucianella angustifolia که از آذربایجان (کلیبر) جمعآوری گردیده بعنوان گونهای جدید برای فلور ایران گزارش میگردد.
full textگزارش Cicer bijugum به عنوان گونه ای جدید برای ایران
گونه Cicer bijugum از استان کرمانشاه، منطقه گهواره جمعآوری شده که اولین جمعآوری از ایران میباشد و از آنجاییکه این نمونه بعد از اتمام نگارش فلور ایران، جنس Cicer پیدا شده، علاوه بر اختلافات این گونه با گونه نزدیکش Cicer arietinum ، شرح کامل گونه نیز در این مقاله آورده میشود.
full textMy Resources
Journal title
volume 51 issue 1
pages 183- 193
publication date 2020-03-20
By following a journal you will be notified via email when a new issue of this journal is published.
Keywords
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023