اثربخشی آب، شیر و آب لیموی طبیعی درترشح کبدی-صفراوی رادیوداروی99mTc-MIBI دراسکن پرفیوژن قلب
Authors
Abstract:
سابقه و هدف: پیدایش پرتوزایی خارج قلبی در کبد، مجاری صفراوی و رودهها از دشواریهای تصویربرداری اسکن پرفیوژن میوکارد در تشخیص بیماریهای عروق کرونر قلب بهشمار میآید. هدف از این مطالعه، مقایسه میزان اثربخشی آب، شیر و آب لیموی طبیعی بر روی ترشح کبدی و پیرو آن کاهش پرتوزایی مزاحم زیرقلبی رادیوداروی 99mTc- sestamibiدر این نوع از اسکنها میباشد. مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 100 بیمار زن مراجعه کننده برای انجام اسکن پرفیوژن قلب به روشSPECT به بیمارستان شهید بهشتی بابل، انجام شد. این بیماران در مرحله استرس (با دارو)، به صورت تصادفی به 4 گروه: بیماران بدون دریافت نوشیدنی (گروه1)، بیماران دریافت کننده 250 میلیلیتر آب (گروه2)، بیماران دریافت کننده250 میلیلیتر شیر پرچرب (گروه3)، بیمارن دریافت کننده 250 میلیلیتر آب لیموی رقیق شده (گروه4) تقسیم شدند. با بدست آوردن اندازههای جذب قلب و کبد، نسبت آنها (Heart/Liver) برآورد گردید. میزان کاهش پرتوزایی مزاحم خارج قلبی پس از دریافت نوشیدنیهای مزبور در گروههای گوناگون براساس ارزیابیهای چشمی و نیمهکمی مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: گروههای چهارگانه مورد مطالعه، از نظر سن، وزن و شاخص توده بدنی تفاوت معنیداری با هم نداشتند. نسبت H/L در گروه یک 0/038±0/13، در گروه دو 0/039±0/15، در گروه سه 0/055±0/17 و در گروه چهار 0/039±0/15 بود که در بررسیهای آماری مشخص شد، تنها در گروه3 نسبت به گروه1 میزان کاهش پرتوزایی مزاحم زیرقلبی معنیدار بود (0/027p=). همچنین طبق ارزیابی چشمی و نیمهکمی دادههای خام تصاویر، تنها در گروه 3، تعداد 18 نفر از 25 بیمار، پرتوزایی مزاحم زیرقلبی کمتری نسبت به پرتوزایی قلبی داشتند که نسبت به گروه 1 معنی دار بوده است (0/001p=). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که نوشیدن حداقل 250 میلیلیتر شیر پرچرب میتواند پرتوزایی مزاحم زیرقلبی را کاهش دهد.
similar resources
اثر دوزهای مختلف آفلاتوکسین B1 در مدل پرفیوژن کبدی رت
مقدمه و هدف: این مطالعه برای دستیابی به حداقل غلظت های آسیب رسان آفلاتوکسین B1 به کبد می باشد. به این دلیل که دوز مواجهه افلاتوکسین با دوز جذب شده تفاوت دارد و تمام دوز مواجهه به کبد نمی رسد. همچننین برای انجام مطالعات بیشتر در رابطه با اثرات ضد آفلاتوکسینی مواد نیاز به دوزی از آفلاتوکسین با حداکثر آسیب و حداقل مواجهه هستیم. مواد و روش کار: 16 عدد رت نژاد ویستار نر به چهار گروه به طور تص...
full textاثرات اتفن بر نیروی جدا نمودن میوه ومیزان کلروفیل درمیوه لیموی آب
اترل (اتفن یا 2- کلوفسفونیک اسید) میوه های لیمو را از دم سست نمود. نیروی جدا نمودن میوه از دم تا 9/0 کیلوگرم کاهش یافت . غلظت 600 قسمت در میلیون اتفن 6 تا 9 روز بعد از تیمار بدون ریزش برگها و صدمه به میوه باعث کاهش نیروی جدانمودن میوه از دم گردید. مقدار کلروفیل در پوست لیمو 6 تا 9 روز بعد از تیمار با اتفن به سرعت کاهش یافت .بطورکلی اتفن اثرمعنی داری برروی ویتامین ث و اسیدیته کل آب لیمو نداشت.
full textMy Resources
Journal title
volume 20 issue 1
pages 12- 7
publication date 2018-01
By following a journal you will be notified via email when a new issue of this journal is published.
No Keywords
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023